(Advertorial)

Iedereen wil een goedkope autoverzekering. Ook jij. Geef maar toe. Geld betalen aan niet-tastbare zaken is niet leuk. Wij hebben een paar handige foefjes om je premie zo laag mogelijk te houden. En ja, ze werken echt.

1. Zoek een nieuwe woonplaats

Of verhuis in ieder geval naar een andere provincie. Autoverzekeraars schijnen de pest te hebben aan autobezitters uit Zuid-Holland. Daar kost de gemiddelde autoverzekering 79 euro per maand. Verhuis je naar Groningen, dan ben je het goedkoopst uit. De gemiddelde premiehoogte is daar 53 euro. De huizen zijn daar vaak ook nog eens goedkoper.

2. Deel je auto

Om eerlijk te zijn zouden we liever verhuizen naar Groningen, dan dat we onze auto zouden delen. Maar feit is: als je autobezit hetzelfde aanpakt als het hebben van een Netflix-account, dan weet je dat het loont om te delen. Schaf je met drie vrienden een auto aan, dan split je ook de kosten met zijn drieën. Niet alleen de verzekering, ook brandstof, wegenbelasting en onderhoud.

3. Vier vijf keer achter elkaar je verjaardag

Iedereen weet: hoe ouder je bent, hoe lager de maandelijkse premie voor je autoverzekering. Vier je vijf keer achter elkaar je verjaardag, dan mag je natuurlijk vijf jaar bij je leeftijd optellen. Je kunt ook nog een Emile Ratelbandje pullen en je leeftijd aanvechten, omdat je je ouder voelt. Kost je wat proceskosten bij de rechtbank, maar als je je leeftijd vroeg genoeg aanpast, verdien je dat weer terug met je lagere premie.

4. Zet je auto op Marktplaats

Vooruit, je auto op Marktplaats zetten is pas stap één. Het scheelt pas écht premie als je je auto verkocht hebt. Een auto die niet van jou is, hoef je immers niet te verzekeren. Van alle mogelijke besparingsmethoden op je verzekeringspremie, levert deze het meeste voordeel op. Wel jammer dat je voor de meeste reizen weer afhankelijk bent van de blauwgele spoorworst.

5. Stap over

Wist je dat de gemiddelde autobezitter 14 jaar lang bij dezelfde partij is verzekerd? Dat vertrouwde gevoel dat je krijgt van heel vaak geld overmaken naar dezelfde partij kost je helaas ook een flinke bom duiten. Je kunt een goedkope autoverzekering voor jezelf fixen door over te stappen op een andere verzekeraar. Stap je over op Allianz Direct, dan kun je tot 180 euro per jaar besparen. 180 euro per jaar! Dat zijn toch al gauw zes rondjes Nürburgring. Onverzekerd, dat dan weer wel.

Advertentie
Meer
Advertentie