Verzekeraars zijn een van de weinige bedrijven die zonder problemen mogen discrimineren op geslacht, leeftijd en woonplaats. En wat blijkt? Autoverzekeraars hebben een grondige hekel aan mensen uit Zuid-Holland. Uit pure rancune mogen de inwoners van bijvoorbeeld Rotterdam en Den Haag het meest voor hun autoverzekering betalen.

In werkelijkheid draait het uiteraard allemaal om statistieken. Blijkbaar gebeuren er in Zuid-Holland de meeste (of de duurste) ongevallen en dus loop je statistisch meer risico als je in de provincie naast de Noordzee woont. De gemiddelde premiehoogte daar is 79 euro per maand. De goedkoopste autoverzekering is 26 euro minder en vind je in Groningen.

Logischerwijs kun je het beste in de rustigste provincies van ons land wonen. In de oorden waar je de mensen al wat lastiger kunt verstaan, betaal je al snel 20 euro minder per maand voor je autoverzekering. Hieronder zie je de gemiddelde premie per provincie. Verhuizen of misschien toch wat minder AMG’s crashen in Den Haag en Rotterdam?

Auto goedkoop verzekeren: de gemiddelde premie per provincie

Groningen – 53 euro
Drenthe – 55 euro
Friesland – 55 euro
Zeeland – 58 euro
Flevoland – 61 euro
Overijssel – 62 euro
Gelderland – 66 euro
Limburg – 70 euro
Noord-Brabant – 70 euro
Utrecht – 72 euro
Noord-Holland – 73 euro
Zuid-Holland – 79 euro

Bron: goedkoopsteautoverzekering.net

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear