Hang je tweed-jasje terug in de kast, leg je flat cap maar weer op de kapstok en berg je petticoat weer een jaar op; de Goodwood Revival is weer voorbij. Volgend jaar mag je je weer als Thomas Shelby verkleden.

Eens per jaar komen de mooiste pareltjes uit de racehistorie samen op de Goodwood Revival om tegen elkaar te racen. Grand Prix-racewagens, Formule Juniors en GT’s – als het maar oud is. Sommige auto’s die meerijden zijn tientallen miljoenen waard. Zo krijg je al snel een line-up van een paar honderd miljoen. En voor dat je het vraagt: ja, ook deze bolides crashen nog weleens.

Historisch racegeweld op de Goodwood Revival

Een Ford GT40 wedijvert met een Lotus 30 om de koppositie, Grand Prix-racers uit de jaren vijftig keren terug op het asfalt en de Formule Juniors scheuren aan je voorbij; zo schrijft men hier ieder jaar opnieuw geschiedenis – of de geschiedenis opnieuw, als je dat leuker vindt. De Revival neemt je mee naar de gloriedagen van het originele Goodwood-circuit en is werkelijk een sprong naar het verleden. Geniet hier na van de prachtige auto’s – en outfits – van deze editie van de Goodwood Revival.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie