Als je een Lamborghini, Ferrari of Porsche in de garage hebt staan, dan nemen we maar even aan dat je je niet hebt laten verleiden door de riante kofferbankruimte of het opgegeven verbruik. Nee, je vindt het een tof apparaat dat gezien mag worden. Een lelijke grijze autohoes is dus geen optie; maar je wilt je trots ook niet laten verstoffen als je hem een tijdje niet gebruikt. Dit is een eerste-wereldprobleem dat ook Goodwool signaleerde.

Goodwool maakt de maatpakken onder de autohoezen. Het Italiaanse bedrijf is zelfs van mening dat zij geen autohoezen produceren, maar volledig op maat gemaakte ‘car shells’, een soort schil of tweede huid dus. Normale hoezen bedekken de auto, maar de getailleerde producten van Goodwool laten hem juist zien, aldus de producent. Voor de leesbaarheid en de begrijpelijkheid houden wij overigens wel gewoon lekker autohoes aan.

Goodwool maakt bijvoorbeeld ook de autohoes die je bij een Alfa Romeo Giulia GTAm krijgt. In Nederland komen de hoezen regelmatig voorbij, bijvoorbeeld op de Instagram van Absolute Motors. Zij leverden er eentje voor de gele Huracán hierboven, en voor de Ferrari Monza SP2. In het geval van de Monza (waar dus geen enkele vorm van dak op zit) snappen we het al helemaal; anders mag je elke week het interieur stoffen.

Het bedrijf pakt de afmetingen van het beoogde voertuig uit de database en gebruikt foto’s van de klant om de hoes op de auto af te stemmen. Als jouw auto zo uniek is dat hij niet in de database voorkomt, dan komen ze je auto inscannen voor een 3D-tekening. Na de bestelling is het vooral een kwestie van geduld, want de levering duurt acht tot twaalf weken. De hoes zou de lak van een auto niet bekrassen en omdat de stof ademt, zou roestvorming tegen worden gegaan.

Wat is de prijs van een autohoes van Goodwool?

Kijkend naar de auto’s die zo’n chic hoesje dragen, kun je al redelijk invullen dat er een aardig prijsverschil is met de universele hoezen van de Aldi. De vanafprijs is 3.600 euro voor een volledig gepersonaliseerde autohoes van Goodwool. Dat is serieuze ping-ping voor een hoes, maar als je het naast de aanschafprijs van een beetje supercar zet, dan is het wel te overzien. Voor nu zijn de hoezen bedoeld voor binnengebruik, maar in de toekomst komen er ook buitenhoezen bij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)