Je krijgt aan het begin van je werkdag een route, volgt die rustig zodat de camera alles goed oppikt, brengt de auto weer terug naar de zaak en je werkdag zit erop. Het lijkt ons helemaal niet verkeerd om te werken voor Google. Maar blijkbaar kan de paniek zo toeslaan dat je het in je hoofd haalt om flink te gaan scheuren met een Google Streetview-auto en hem tijdens een politieachtervolging een sloot in rijdt.

Vorige week dacht een Google-werknemer even zijn werkdag wat in te korten. De politie spot de Google-auto tegenover een middelbare school. Links en rechts haalt de Streetview-auto andere weggebruikers in. Volgens de politie wordt zijn snelheid vastgesteld op meer dan 160 km/u. De agenten zetten vervolgens de achtervolging in.

De Google Streetview-auto op de vlucht

Wanneer de man bij een rood stoplicht komt wacht hij even, maar even later rijdt hij alsnog door rood. Hierna komt hij bij een openstaande brug terecht. Om de brug te omzeilen, maakt hij een scherpe bocht. Hier is de camera-auto niet op voorbereid. De bestuurder verliest de macht over het stuur en schiet een veld in.

Daarna rolt de Google Streetview-auto door tot hij tot stilstand komt in een sloot. Wanneer de politie de man uit zijn auto trekt, vertelt de Google-werknemer dat hij bang was om te stoppen. De rechter mag gaan bepalen wat zijn straf wordt. We zijn stiekem wel benieuwd naar de beelden die de Streetview-camera heeft geschoten.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie