Het Amerikaanse North Carolina is niet de eerste plek waar je aan denkt voor een roadtrip als Nederlander zijnde, maar mocht je er toch een keer doorheen rijden in een elektrische auto, dan kun je daar even gratis bijladen. Er staan daar gratis laadpalen op rustplaatsen langs de weg en diverse bedrijven bieden ook gratis stroom aan aan klanten. En dat moet maar eens afgelopen zijn, menen bepaalde politici.

In North Carolina ligt een wetsvoorstel van een aantal politici klaar waarin de oorlog wordt verklaard aan gratis laadpalen, zo meldt een lokale collega-scribent van Car and Driver. Eén van de eisen is vrij absurd: elk bedrijf dat gratis laden aanbiedt aan klanten, moet op de bon aangeven hoeveel duurder de rekening is geworden omdat het bedrijf gratis laden aanbiedt. Het doel van het wetsvoorstel is gelijkheid voor alle bestuurders.

Gratis laadpalen? Dan moet de benzine ook gratis zijn

Het wetsvoorstel beschrijft ook dat áls er dan toch gratis laadpalen in de staat North Carolina beschikbaar zijn, er ook gratis benzine aangeboden moet worden. Waarom zou iemand met een Mustang Mach-E gratis kilometers mogen maken en iemand met een Mustang V8 niet? Aangezien dat waarschijnlijk niet gaat gebeuren, eisen de politici 50.000 dollar budget om alle gratis laadpalen te verwijderen.

Nu klinkt gratis benzine wel erg lekker (al snappen we hoe dat niet helemaal rijmt met klimaatdoelstellingen), maar het ‘ik niet dan jij ook niet’-principe is wel érg kleuterklas, niet?

Waarom je soms beter Euro 98 kunt tanken in plaats van Euro 95 (ook als je auto tegen E10 kan)

Waarom je soms beter Euro 98 kunt tanken en geen Euro 95

Zelfs als je auto tegen E10 kan

Reacties

  • Duidelijk heeft op 8 juli 2022 geschreven:

    De politici die dit voorstellen en/of ondersteunen hebben een dikke bijdrage gekregen voor hun campagnekas vanuit de olie industrie.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)