Meestal als je het hebt over gekleurde remmen, gaat het over de klauwen, maar dit keer gaat het over de remblokken. Remfabrikant Brembo komt met groene remblokjes. En nee, de blokken zijn geen alternatief voor het groene remspul van concurrent EBC, maar de kleur slaat om de duurzaamheid. Voorlopig leveren ze de blokken alleen voor tweewielers.

Brembo noemt de nieuwe blokken ‘Greenance’ (een combinatie van de woorden green en performance). Uiteindelijk wil Brembo alleen nog maar deze duurzame blokken leveren voor tweewielers. We gaan er stilletjes vanuit dat Brembo de groene remblokken ook gaat introduceren voor auto’s, maar voorlopig houden ze het nog even bij motorfietsen en scooters.

De Brembo Greenance-remblok

De remblokken zijn beter voor moedertje natuur doordat ze gemaakt zijn zonder het gebruik van koper, nikkel, antimoon en asbest en methaangas. De fabrikant zegt dat ze met de nieuwe blokken 176 ton CO2 aan uitstoot willen besparen. Ook moeten ze beter presteren en langer meegaan dan de oude blokken. Allemaal goed nieuws dus.

Als kers op de taart gebruikt Brembo voor deze blokjes ook geen lijm meer om het wrijvingsmateriaal aan de metalen achterplaat te bevestigen. Alle chemische middelen zijn vervangen door een soort haakjes. Ook andere fabrikanten zijn overgestapt op deze zogenoemde ‘mechanische verbinding’. Bij EBC bijvoorbeeld wilden de blokjes nog eens loskomen van de metalen achterplaat. Geen pretje.

Reacties

  • Jan-Willem van der Wal heeft op 13 december 2022 geschreven:

    Ik heb bij de Peugeotdealer schijven- én remblokken voor mijn Peugeot 308 laten vervangen. Drie keer terug moeten gaan in verband met zeer hinderlijk piepende, fluitende remmen!😕
    Verklaring van de chef werkplaats dat er geen asbest meer verwerkt werd in het materiaal…het geluid kwam deze week weer terug.. ik heb geen zin meer om nóg een keer te dealer de bezoeken, maar irritant blijft het…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)