10. De Ford Ka+

We hebben Ford hoog (heel hoog) zitten als het gaat om rijplezier, maar dit ‘product’ (het is de aardigste term waar we mee kunnen komen) is een klap in het gezicht van die reputatie.

09. De Ford Ka+

De buitenkant mag dan nietszeggend zijn, het interieur is nog veel erger. Je wordt omringd door zwart plastic van een kwaliteit die we al een jaar of twintig (precies…) niet meer zijn tegengekomen. Biobakken, rioolbuizen en campingbestek worden tegenwoordig van fraaiere kunststoffen gemaakt.

08. De Ford Ka+

Het hoopje verdriet kost 13.695 euro. Dat is niet absurd duur, maar voor hetzelfde stapeltje geld koop je vier retourtjes naar het Amazonegebied om je daar te laten bijten door de Kogelmier. De pijnlijkste insectenbeet ter wereld wordt vergeleken met het lopen over brandend houtskool met een 8 centimeter lange roestige spijker in je hiel. Oef, een lastige keuze.

07. De Ford Ka+

De Ka+ is een bizar geval. Hij heeft niets met de Ford Ka te maken. Hij is een forse klap groter (maar een paar centimeter kleiner dan een Fiesta) en parasiteert eigenlijk alleen op de naamsbekendheid van de kleine Ka. In Zuid-Amerika en Azië heet hij trouwens Figo.

06. De Ford Ka+

Het verhaal dat Ford op hun website vertelt, is echt wel leuk: ‘Ziet er goed uit, overal geparkeerd’ en ‘designer looks en stoutmoedige details’. Minimaal één medewerker bij Ford heeft humor, zoveel is zeker.

05. De Ford Ka+

De eerste generatie Ford Ka zie je niet meer elke dag omdat het gros is weggeroest. Wij vermoeden dat dit roestprobleem bij de huidige generatie is opgelost. Jammer.

04. De Ford Ka+

Ford zegt zich veel moeite getroost te hebben om de rijeigenschappen op Europees niveau te krijgen. Zal best, maar dat is trekken aan een dood paard. Het totaal futloze 1.2 viercilindertje heeft geen enkele zin er nog iets van te maken, en het onderstel, de besturing, de bak – werkelijk alles deelt gezapig mee in de misère.

03. De Ford Ka+

Vijftien-komma-drie seconden doet het schepsel erover om 100 km/u te bereiken. Op papier kan de Ka+ 159 km/u halen, maar tegen de tijd dat de naald richting de 150 is gekropen, is de benzine in de tank al vergaan.

02. De Ford Ka+

Bovenin het dashboard zit een schermpje dat wat informatie toont, in een resolutie waar je niet eens Pong op zou kunnen spelen.

01. De Ford Ka+

Het is een van de grootste uitglijders sinds de Fiat Multipla. Hij móét Ford Europa wel door de strot zijn gewrongen, want hij is een keiharde belediging voor iedereen die iets met autorijden heeft. Jammer, Ford. De Ford Ka+ is de grootste misser van 2016.

Reacties

  • Maestro heeft op 3 januari 2017 geschreven:

    Het lijkt wel of jullie de Ford Ka+ niet moeten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear