Slechts 3 procent van alle auto’s die in Amerika de showroom verlaten, heeft een handbak. En maar 18 procent van de Amerikanen weet hoe je in zo’n transmissie moet roeren.

De beste diefstalbeveiliging in de Verenigde Staten blijft dus een handbak. Twee adolescente tuigboefjes van 15 en 17 bewezen dit feilloos in Nashville. Na een succesvolle autodiefstal hadden ze de smaak te pakken en gingen ze voor auto nummer twee.

Op een parkeerplaats gristen ze de sleutels uit de hand van een mevrouw en maakten zich uit de voeten. Echter wel zónder auto. De beoogde nieuwe auto had een handmatige versnellingsbak en het gespuis kon daar niet mee overweg. Het gajes werd niet veel later gespot en gearresteerd door de lokale politie. Die mogen de bak in.

Handbak in de Verenigde Staten

Geen enkel ander land staat zo bekend om automaat-liefhebberij als de VS. Maar toch is nergens anders op de wereld zo vaak een handmatige transmissie in de recentere modellen van de BMW M5 geleverd. Mocht je dus naar Amerika verhuizen, dan is de M5 een aanrader. Overigens staat er ook een BMW M5 met handbak te koop in Nederland.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)