Goed nieuws voor als je de Koenigsegg One:1 misliep: het Sloveense bedrijf Tushek heeft de orderboeken geopend voor de TS900 Apex. Deze hybride hypercar heeft dezelfde vermogen/gewichtsverhouding van 1 op 1 en een minstens even bekende naam. Toch?

Geintje: Tushek werd in 2008 opgericht door de Sloveense coureur Aljoša Tushek, en de TS900 werd oorspronkelijk in 2019 gepresenteerd. Hij had toen een 4,2-liter V8 en twee elektromotoren, goed voor zo’n 850 pk naar vier wielen. Het spaceframe en de carrosserie van koolstofvezel zorgden voor een laag gewicht van 1.410 kilo. Nee, niet helemaal 1 op 1, inderdaad. Maar nu heeft Tushek groot nieuws.

Meer vermogen voor de Tushek TS900 Apex

De vernieuwde Tushek TS900 Apex debuteert komende week op Salon Privé in Londen. Tushek zegt dat hij nu ‘meer dan 1.350 pk’ produceert en ‘minder dan 1.350 kilo’ weegt. Dat moet genoeg zijn voor… wat dan ook.

De claim is dat dit de lichtste hypercar op de markt is. Volgens Tushek gebruikt hij een ‘gepatenteerd elektrisch aandrijfsysteem’ met ‘de grootste vermogensdichtheid ter wereld’ dankzij ‘uit de luchtvaart afgeleide elektrische aandrijftechnologieën, gecombineerd met een high-performance ICU’. Wat dat betekent? Dat zullen we beoordelen wanneer we achter het stuur stappen.

Er worden slechts 36 exemplaren van de Tushek TS900 Apex gemaakt, voor de prijs van 1,5 miljoen euro per stuk. En blijkbaar komt er ook een zogeheten TS900 RacerPro, een puur op het circuit gerichte versie waarvan er twaalf worden gebouwd. De vermogen/gewichtsverhouding van die uitvoering zou 1,13 tot 1 zijn…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear