Even geleden meldden we dat Bonhams binnenkort een collectie supercars gaat veilen in Genève. Tussen merken als Bugatti, Ferrari en Lamborghini, stond ook een Koenigsegg One:1 voor een wel heel voordelige schatting.

Het klinkt alsof je een Koenigsegg bij de Action zou kopen, want hij wordt door Bonhams op ongeveer een derde van de werkelijke waarde van de auto geschat. Waar we de One:1 eerder voor zes miljoen euro van eigenaar zagen wisselen, geeft Bonhams een waarde van 1,6 tot 2 miljoen op.

Koenigsegg is boos

In Zweden is dit niet onopgemerkt gebleven. Koenigsegg plaatste vrijdag een blogpost op hun website genaamd ‘Bonhams – kun je hun taxaties vertrouwen?’. Als je een beetje inschattingsvermogen hebt, hoeven we je het antwoord op die vraag niet te vertellen.

In het artikel zegt Koenigsegg dat ze het concept van het artikel eerst aan Bonhams voorgelegd hebben, zodat ze de taxatie konden aanpassen. Maar die werd zo minimaal verhoogd dat het Zweedse merk het artikel alsnog online plaatste.

Ze laten hun mening duidelijk merken

Koenigsegg geeft aan dat de 6 exemplaren uit de gelimiteerde oplage allemaal alleen maar in prijs zijn gestegen en niet ‘een flinke prijsdaling’ hebben gekend. Ze vervolgen: ‘Vanuit ons oogpunt toont dit een compleet gebrek aan markttransparantie en is dit oneerlijk tegenover de verkoper en de auto.’

‘Waarom zouden bieders geen eerlijke kans kunnen krijgen om de auto te bemachtigen, omdat Bonhams informatie verstrekt waarvan ze weten dat die niet juist is?’

De Koenigsegg One:1 zal in september geveild worden in Genève. Dan kunnen we zien of Koenigsegg inderdaad aan de goede kant van de taxatie zit en de auto rond de zes miljoen gaat opbrengen.

Reacties

 • Servé Janssen heeft op 7 juli 2019 geschreven:

  do not be to cocky, the real buyer knows the right price

  Reageer
 • Maikel heeft op 5 juli 2019 geschreven:

  Ik zeg een koopje. Op naar Genevé. Ehhh en kan ik mijn polo GTI erop inruilen hahahaha.

  Reageer
 • Ss. heeft op 3 juli 2019 geschreven:

  De hoofdprijs is allang betaald door de eerste eigenaar?
  Wat die er vervolgens mee doet is zijn zaak.
  Wie weet wat onderhoud aan zoiets kost?
  Een McLaren F1 kost je uiteindelijk ook heel veel om alles toch in conditie te houden en veilig met behoud van waarde…

  Reageer
 • Peter heeft op 3 juli 2019 geschreven:

  Waarin een klein merk zich van z’n kleinste kant laat zien. Wat een geneuzel.

  • Rob heeft op 3 juli 2019 geschreven:

   Noem deze auto hoe je wilt, supercar, hypercar of megacar.. Boeit niet zoveel maar dit is swerelds eerste auto met een pk-kg ratio van 1:1..
   Met een oplage van 6 erg zeldzaam en ja, Koenigsegg is een klein merk. Maar wel een van de pioniers op het gebied van snelle auto’s. Voor zo’n klein bedrijf een knappe prestatie en dit is gewoon slechte reclame Voor hun. Ik snap die reactie wel.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear