Het is feest, want Alfa Romeo bestaat 101 jaar. Dan zijn ze bij ontwerphuis Zagato niet te beroerd om gewoon even een auto voor ze te bouwen. Vorig jaar verblijdden ze ons al met de vette TZ3 Corsa, en nu presenteren ze een straatversie van dezelfde auto: de TZ3 Stradale. En ja, hij gaat ook echt in productie.

Nou ja, productie. Dat klinkt als heel wat, maar in feite zullen er slechts negen exemplaren van de TZ3 Stradale gemaakt worden. De basis bestaat uit de Dodge Viper ACR – wellicht heiligschennis voor de echte Alfa-liefhebbers, maar vergeet niet dat er via Fiat en Chrysler tegenwoordig wel degelijk een historisch verantwoorde link te leggen is. Bovendien: de ACR heeft een monsterlijke V10 met 600 pk, dus wat valt er te zeuren?

Overigens is nog niet bekend of Zagato de Dodge-motor ook daadwerkelijk gaat gebruiken. In de TZ3 Corsa ligt bijvoorbeeld een 4,2-liter V8, maar die auto werd dan ook gebouwd op basis van de Alfa Romeo 8C Competizione, dus voor de compleet andere Stradale liggen alle kaarten open. Verdere specificaties en prijzen zijn nog niet bekend; we gaan respectievelijk uit van ‘indrukwekkend’ en ‘heel erg hoog’.

Reacties

Meer van TopGear