‘We hebben vertrouwen in onze jacht naar nieuwe records in 2019’, zegt John Hennessey over zijn Hennessey Venom F5. En dit is de motor die de records (ja, meervoud) moet binnenslepen. Het vermogen? Meer dan 1.600 pk en 1.760 Nm koppel.

Aanschouw de machtige 7,6-liter twin-turbo V8. De nieuwe achtcilinder is opgetrokken uit aluminium en krijgt stalen zuigerwanden. De turbo’s zijn voorzien van kogellagers, de compressorwielen zijn gefreesd en de smering gaat via een dry-sump-systeem.

Vorig jaar brak Koenigsegg met 445 km/u het oude snelheidsrecord van de Venom GT. ‘Koenigsegg verpulverde onze prestatie en ik denk dat dat geweldig is’, zegt John. De Hennessey Venom F5 moet de revanche zijn van het merk.

En Hennessey stopt daar niet. De Texaan spreekt over een Nürburgring-rondetijd van minder dan 7 minuten. Niet slechts een raket voor de rechte lijn, dus. Volgend jaar moet het gebeuren.

Laat me raden: uitverkocht

Nee, maar je moet snel zijn. Van alle 24 exemplaren die Hennessey wil bouwen, zijn er al vijftien verkocht. Neem wel 1,37 miljoen euro (ofwel 1,6 miljoen dollar) mee naar Texas voor jouw exemplaar van de Hennessey Venom F5.

Reacties

 • Jacco Goos heeft op 1 januari 2023 geschreven:

  Ik wil de hennesey bestellen hoe doe ik dat?

  Reageer
 • Jacco heeft op 30 augustus 2022 geschreven:

  Waar koop ik de hennesey venom f5

  Reageer
 • Jacco Goos heeft op 26 december 2021 geschreven:

  Wat is er met Jacco goos aan de hand?

  Reageer
 • Jacco Goos heeft op 27 juli 2020 geschreven:

  Waar kan ik de hennessey bestellen?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)