Platina-leden van AliExpress (dit kan serieus) hoeven we niet uit te leggen wat Xiaomi is. Maar voor iedereen die nog wel vrienden is met de pakketbezorger omdat hij of zij niet elke dag hoeft aan te bellen voor kleine rotpakketjes: het is een groot Chinees techbedrijf dat bijvoorbeeld tablets, telefoons, smarthome-dingen en televisies maakt. Via officiële en onofficiële kanalen kun je de vriendelijke geprijsde spulletjes tegenwoordig goed in Nederland kopen. De Chinese media melden dat Xiaomi (spreek uit: show me) nu ook auto’s wil gaan bouwen.

Het project begint spoedig

De grote baas van Xiaomi zou gesprekken hebben gehad met hoge piefen van Nio en BYD. De ontwikkeling van de eerste Xiaomi-auto zou volgende maand moeten beginnen. Het doel zou dan zijn om een elektrische auto in het duurdere segment te produceren en om de concurrentie aan te gaan met de auto van Apple. De maker van de iPhone zou op z’n vroegst in 2024 met een eigen auto komen, al is de informatie daarover nog schaars.

Komt de auto van Xiaomi naar Nederland?

Officiële informatie over de auto van Xiaomi is er nog niet. Wel wordt er gesproken over een internationale lancering. Chinese merken worden steeds populairder in Nederland, dus als het allemaal goed in elkaar steekt, kan er hier best een markt voor zijn. De telefoons van Xiaomi worden in ieder geval al officieel in Nederland verkocht, dus de eerste voet is al aan wal gezet. De foto hierboven is van de Xiaomi ‘shop-in-shop’ in de Media Markt.

Elektrische step

Elektrisch vervoer is Xiaomi niet vreemd. Eerder dit jaar onthulde het merk de Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition. De elektrische step is gedrapeerd in de kleuren van het Mercedes F1-team. Je koopt ‘m in Nederland voor 799 euro. Met deze step mag je overigens nog niet de straat op.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear