Wat als jij een leuke Japanse auto van zo’n vijftien jaar oud wilt hebben, maar je partner wil graag een nieuwe Land Rover Defender? Dan sluit je een compromis en neem je een Defender. Bevind je jezelf in dit onrealistische scenario? Droog dan je traantjes: om liefhebbers van Japanse auto’s een thuisgevoel te geven in de Land Rover Defender, zijn er nu roestaccenten te koop. Geen wrap, echt roest. En iedereen weet dat roest lichter is dan koolstofvezel.

Voor de roestaccessoires kun je nu langs bij het Nederlandse Heritage Customs, een onderneming van onder andere Niels van Roij. Zij spuiten een dun laagje metaal op bestaande delen en bewerken dat vervolgens. In dit geval hebben ze het metaal laten roesten voor een vintage-look. Je kunt ook kiezen voor een dun laagje aluminium, messing, brons, titanium, zink of goud. Naast oxideren (dat gaat dus niet met alle metalen) kan Heritage Customs het metaal ook borstelen of polijsten.

De roestlook kan op de meeste oppervlaktes worden toegepast, dus ook op de wielen of in het interieur. Je hoeft niet bang te zijn dat de boel op een gegeven moment wegrot, zegt Niels van Roij: ‘De corrosie kunnen we op ieder gewenst moment een halt toeroepen: middels het sealen van het metaal stopt het roestproces.’ Heritage Customs biedt naast de metaalspray ook andere personalisaties aan voor je Defender, bijvoorbeeld nieuwe wielen of een op maat gemaakt interieur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)