Net als een auto kost een hond meer dan alleen de aanschaf. Het beest moet een bench, een halsband met AirTag en speeltjes – om nog maar niet te beginnen over de brokken. Het zou mooi zijn als ie in ieder geval wat zou bijdragen aan de huur. Het baasje dat bij dit diertje hoort, heeft dat goed geregeld. Indirect dan, want hij hielp zijn baasje onder een boete uit te komen.

De bestuurder van een Renault Twingo werd geflitst in Duitsland, maar precies op dat moment bedenkt de hond om even voor het gezicht van de bestuurder te hangen. En dat levert de politie van Bonn wat extra werk op. In Duitsland moet het gezicht van de bestuurder zichtbaar zijn op de flitsfoto, en dat is hier dus niet het geval. Hierdoor kan de Duitse politie (nog) geen boete uitdelen.

De politie over het voorval

Overigens lijkt de hond niet helemaal veilig in de auto te zitten. Hierover zegt de Polizei tegenover TopGear dat honden in Duitsland worden gezien als lading en dat honden op deze manier ook ‘bevestigd’ moeten worden. ‘Het vastzetten van het gewicht is de verantwoordelijkheid van de bestuurder’, zegt de persvoorlichter. Er komt daarvoor geen extra boete boven de snelheidsovertreding.

De woordvoerder vertelt dat de Twingo elf kilometer te hard reed op een weg waar de maximumsnelheid 50 km/u bedraagt. Hiervoor krijgt de bestuurder een boete van 40 euro. De eigenaar van de auto krijgt een verhoorformulier toegestuurd met het verzoek om de naam van de bestuurder aan te geven. Dikke kans dus dat hij alsnog de rekening van 40 euro op de mat krijgt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear