Hoewel de auto’s van Honda doorgaans erg betrouwbaar en degelijk zijn, stroomt de adrenaline niet harder door onze aderen wanneer we te horen krijgen dat er een nieuwe Accord aankomt.
 
Toch probeert Honda onze aandacht te trekken door het vrijgeven van een aantal ‘plaagplaatjes’. Officieel wordt de auto tijdens de autoshow van Genève in maart gepresenteerd, maar we krijgen nu al een paar kleine tipjes van de sluier onthuld.
 
Erg opzienbarend zijn de foto’s niet, we zien dat de Accord Tourer deuren, wijzerplaten, lichten en zelfs een dakrek heeft. Allemaal goed nieuws dus. Wanneer we goed kijken zien we dat de auto niet veel verschilt van het concept wat we vorig jaar lieten zien.
 
Er zijn nog geen technische details vrijgegeven maar we verwachten dat 2,2- en 2,4-liter benzinemotoren zullen blijven. De nieuwe Accord krijgt ook een primeur op z’n naam, het wordt namelijk de eerste Honda die de 2,2-liter i-DTEC dieselmotor krijgt.
 
De Honda Accord zal het voornamelijk op moeten nemen tegen de Ford Mondeo en verschijnt aan het begin van de zomer bij de dealers.
 

Reacties

Meer van TopGear