Jeff Bezos, de CEO van Amazon, is volgens Forbes Magazine de rijkste man ter wereld. Hij zou als eerste persoon ter wereld goed zijn voor meer dan 100 miljard dollar. Als je nu één minuut zou krijgen om zoveel mogelijk automodellen op te noemen, en die modellen zou krijgen, dan krijg je het geld nog niet op.

Dus wat rijdt de rijkste man ter wereld?

Hij rijdt een Honda Accord uit 1996 (foto is ter referentie). En zover wij weten niet eens een Type R. Dus: voor 1.700 euro rij jij hetzelfde als de rijkste man ter wereld. Of dit daadwerkelijk zijn enige auto is, kunnen we helaas niet checken op Instagram of Facebook. Hij pronkt niet zo met zijn bezittingen als bijvoorbeeld Floyd Mayweather.

CNBC vroeg aan hem waarom hij in hemelsnaam een oude Honda rijdt (en geen Bentley). ‘Het is een prima auto’, zegt hij. Zijn bureau was tijdens het interview ook niet meer dan een oude deur. ‘Het staat symbool voor het uitgeven van geld aan belangrijke dingen. En geen geld uitgeven aan dingen die niet belangrijk zijn’.

Is hij zo gierig?

Het komt vaker voor dat steenrijke mensen zuinig zijn. Vaak is dat wel de reden dat ze überhaupt zo rijk zijn geworden: ze kunnen beheerst en verstandig met geld omgaan. Maar volgens diverse websites heeft de magnaat wel meerdere huizen en appartementen en een privéjet van 41 miljoen dollar. Dan kan een leuke Porsche Panamera Sport Turismo en ook nog wel vanaf, toch?

Reacties

 • jossie heeft op 25 juli 2018 geschreven:

  4 Wielen en een stuur, meer is niet nodig om van a naar b te reizen. Als auto’s je niet interesseren waarom dan een Porsche ipv deze prima Accord..

  Reageer
 • sjoerd heeft op 7 augustus 2017 geschreven:

  Yeah, sure: d’r hangt een invaliden kaart in zijn auto……………

  • ties heeft op 24 maart 2018 geschreven:

   (foto is ter referentie)..
   Lezen is best wel moeilijk!

   Reageer
  • Chris heeft op 7 maart 2018 geschreven:

   Dan hoeft hij waarschijnlijk geen parkeergeld te betalen. Slim he?

   De baas van Ikea deed het nog goedkoper, die ging met de bus naar zijn werk.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear