Vandaag heeft Honda de eerste foto’s vrijgegeven van de nieuwe Accord en de Accord Tourer – de stationwagon. De auto’s worden officieel gepresenteerd tijdens de autosalon van Genève, dus Honda-liefhebbers zullen even genoegen moeten nemen met de foto’s en dit nieuwsbericht. 

Over de motoren kunnen we melden dat Honda met de Accord een compleet nieuwe i-DTEC dieselkrachtbron lanceert. Deze 2,0-litermotor levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 350 Nm. Wil je toch liever een benzinemotor, dan kun je kiezen uit de 2.0 i-VTEC met 156 pk of de 2.4 i-VTEC met 200 pk. Alle motoren voldoen aan de nieuwe Euro 5-emissienormen.

Alle krachtbronnen worden standaard geleverd met een vijfbak , de benzinemotoren kunnen naar keuze ook gekoppeld worden aan een vijftraps automaat. De versies met een handgeschakelde transmissie zijn voorzien van een zogeheten Shift Indicator Light, dat aangeeft wanneer de bestuurder het beste kan schakelen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er met behulp van dit systeem tot vijf procent brandstof kan worden bespaard.

Uiteraard is er bij Honda ook goed over de veiligheid nagedacht. Zo’n beetje alle denkbare technische snufjes zijn vertegenwoordigd in het optionele Advanced Driving Assist Systems. ADAS bestaat uit drie onderdelen met de aansprekende afkortingen LKAS, CMBS en ACC. LKAS staat voor Lane Keeping Assist System. Deze waakhond zorgt ervoor dat de Accord niet ongewenst z’n rijbaan verlaat. Het Collision Mitigation Brake System waarschuwt met behulp van een radar voor een naderende aanrijding. Active Cruise Control (ACC) zorgt ervoor dat de Accord bijvoorbeeld in de file een gepaste afstand tot z’n voorligger bewaart.

Natuurlijk worden inzittenden ook passief zo veel mogelijk beschermt. De Accord beschikt daarvoor over gordelspanners met drukbegrenzers, twee dual stage-airbags voor, zij-airbags voor, gordijnairbags over de volle lengte en actieve hoofdsteunen. Kortom, in de Accord zit je veilig.

Wij zijn benieuwd hoe de nieuwe Accord rijdt, en jullie vast ook. Om je te kunnen vertellen hoe de Honda bevalt, zullen we moeten wachten tot juli, want dan verschijnen de eerste auto’s bij de Honda-dealers. Maar goed, wat vinden jullie eigenlijk van de nieuwe Accord?

Reacties

Meer van TopGear