Tussen al het pk-geweld en de ‘War on CO2’-auto’s zou je haast vergeten dat er op de IAA af en toe ook nog wel eens een redelijk normale auto werd getoond.

Neem nou deze voorbode van de komende Honda Accord Tourer. Goed, er staat nog Concept achter, maar dat is meer omdat ze nog lang niet klaar zijn met ‘m – een interieur zat er bijvoorbeeld nog niet in. Daar zijn ze nu druk mee aan het sleutelen, om komend voorjaar, op de Salon van Genève, de auto in zijn definitieve vorm te kunnen laten zien. Maar de basisvorm van de carrosserie gaat vast en zeker niet veel anders worden dan je hier ziet. En da’s dan meteen maar goed ook, want wij zijn hier zéér over te spreken; slank, elegant, snel en weer eens iets heel anders dan de doorsnee lease-station.

Honda zegt verder vooral heel weinig over de auto. Helemaal achterblijven bij al het emissie-getoeter van de rest kunnen de Japanners natuurlijk niet, en dus melden ze alvast maar wel dat er drie motoren komen: twee benzinemotoren van 2,0 en 2,4 liter, en een splinternieuwe diesel. Die laatste heet i-DTEC, is 2,2 liter groot, levert 140 pk en produceert dankzij een ‘revolutionaire nieuwe katalysator’ (hun woorden) minder rommel dan een benzinemotor. Alle motoren voldoen al dik aan de Euro 5-norm. Op z’n Belgisch dus een schone auto in een schone verpakking.

Reacties

Meer van TopGear