Volgende maand introduceert Honda tijdens een show voor tuners in Tokio de Civic Type R Modulo, een sedan die zo het circuit op kan. Afgezien van de zogenaamd spannende striping laat Honda weinig los over eventuele technische aanpassingen.
 
Behalve een achterspoiler is deze niet-zo-brave sedan voorzien van 19 inch velgen die we niet mooi kunnen vinden, maar die ongetwijfeld een bepaald doel dienen. In het interieur is duidelijk te zien dat Honda zijn best heeft gedaan om er zoveel mogelijk overtollige balast uit te slopen. Portierpanelen van carbonfiber, fatsoenlijke portiergrepen ontbreken en in plaats van de standaard voorstoelen vind je in de Civic Type R Modulo lichtgewicht kuipstoelen van Recaro. Uiteraard zijn die uitgerust met vierpuntsgordels. Verder zien we door het hele interieur nogal wat carbonfiber waarvan je j
 
Zoals gezegd hebben we nog geen antwoord op de vraag of Honda ook het motorvermogen van de Modulo heeft aangepast, wel is te zien dat deze versie is uitgerust met elektronisch gestuurde schokdempers. Nu nog iemand vinden die met een auto als deze een rondje op een circuit durft te maken.
 

Reacties

Meer van TopGear