We hebben een haat-liefdeverhouding met Mitsuoka. Het bedrijf is tof, omdat het anders is dan alle andere tuners, maar het zijn wel vaak auto’s met een, eh, leuk karakter. Maar deze keer kon de spijker niet beter op zijn kop worden geslagen door Mitsuoka met het M55 Concept. Het bedrijf bouwt een standaard Honda Civic om tot toffe ode aan de klassieke Dodge Charger.

Je las het goed: de M55 blijft voorlopig een studiemodel. Volgens Mitsuoka is het M55 Concept een interpretatie van de Amerikaans Japanse auto’s uit de jaren ’70. Volgens het bedrijf is die periode erg belangrijk, omdat Japanse auto’s toen ‘veramerikaniseerde’. Die mix van Amerika en Japan heeft Mitsuoka geprobeerd samen te vatten in de M55.

Elementen van andere auto’s in het M55 Concept

We zien ook duidelijk referenties naar andere auto’s. De voorkant doet denken aan de Datsun 240K en de lamellen op het achtersteven lijken op die van de Toyota Celica uit de jaren ’80. Ook de koplampen en achterlichten zijn geïnspireerd op auto’s van weleer. Vanbinnen blijft de Civic veelal hetzelfde, maar op de een of andere manier past het minimalistische interieur bijzonder goed bij de nep-Dodge.

Mitsuoka M55 Concept en Honda Civic onder elkaar

Het M55 Concept wordt de komende maanden tentoongesteld bij de twee showrooms van Mitsuoka. Misschien als er genoeg interesse is, wil het Japanse bedrijf wel wat productiemodellen maken. En heel, heel misschien bouwt Mitsuoka dan ook wel een aantal versies gebaseerd op de Honda Civic Type R. Mogen we daar al van dromen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)