Qua auto’s mag ie niet klagen, concludeerde de Limburger eerder al. Helaas brengen al die nieuwe sportauto’s ook het risico van gepeperde fanmail uit Leeuwarden met zich mee. Al valt de hoogste boete van Max Verstappen alleszins mee.

Fanmail uit Leeuwarden zal hij overigens niet vaak krijgen. De beste man woont immers in Monaco en rijdt zijn Aston Martins op Monegaskische platen. Wordt ie geflitst in z’n hometown, dan zal de afzender van de prent ook uit het prinsdom komen.

‘Ik heb niet veel boetes gereden’, vertelt Verstappen ons als we hem naar zijn hoogste boete vragen. De reden daarvoor is even simpel als logisch: hij rijdt niet zoveel en zeker geen lange afstanden. ‘Als ik thuis ben in Monaco, gebruik ik mijn auto bijna niet. En als ik in Amsterdam ben, dan ga ik vaak met de taxi.’

Daardoor is het aantal boetes van Max Verstappen op één hand te tellen. ‘De hoogste boete zou denk ik 40 euro zijn. Dat is heel netjes, toch?’ concludeert de coureur. Ja, da’s netjes. De beste man kan dagelijks rijden in speelgoed waar menig ander een spontane zware rechtervoet van zou krijgen.

Het zou zomaar kunnen dat Verstappen zijn hoogste boete na 15 minuten met zijn nieuwe Aston Martin te pakken had. Dat biechtte hij eind 2018 al eens op voor de camera. Daarna vertelde hij meteen waarom het totaal aantal bekeuringen verder beperkt is gebleven. Hij zei te weten waar de bewuste camera staat, dus zijn boetes in de toekomst wat makkelijker te voorkomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear