(advertorial)

We kunnen ons voorstellen dat je er nou niet elke dag bij stilstaat: de gezondheid van je radiateur. Toch kan ie je, als hij stukgaat, een ontzettende hoop ellende bezorgen, tot een kapotte motor aan toe. Gelukkig heeft LIQUI MOLY veel producten om dat te voorkomen – zodat je er ook niet elke dag bij stil hóeft te staan.

De juiste koelvloeistof

Dat begint al bij de keuze van de juiste koelvloeistof. Daarin zit namelijk ook antivries, die niet alleen voorkomt dat de boel bevriest, maar ook het hele koelsysteem tegen corrosie beschermt. Wist je dat niet elke antivries geschikt is voor elk koelsysteem? Op www.liqui-moly.com staat een handige wegwijzer die je precies vertelt welke antivries jouw radiateur nodig heeft. Check ’m en voorkom zo dure fouten!

Kleine steentjes zijn een grote vijand van jouw radiateur. Die kunnen namelijk kleine scheurtjes veroorzaken, waardoor je langzaam koelvloeistof kwijtraakt. Als dat maar lang genoeg doorgaat, heb je vanzelf een dure nieuwe radiateur nodig. Veel sneller en nóg veel voordeliger: Radiatordichter van LIQUI MOLY. Radiatordichter is een additief dat je gewoon aan de koelvloeistof toevoegt. De minuscule kunststofdeeltjes in Radiatordichter zullen zich hechten aan de kleine scheurtjes en zo de lekkage verhelpen. En je kunt Radiatordichter ook preventief inzetten: het zal bij het minste of geringste scheurtje of gaatje onmiddelllijk optreden en de lekkage stoppen. Gratis geheimtip: gebruik alleen gedestilleerd water als je koelvloeistof bijvult. In leidingwater zit kalk, dat zich in de radiateur kan afzetten en dat wil je niet.

De flinke schoonmaakbeurt

Eens in de zoveel tijd zal de koelvloeistof ververst moeten worden. Omdat het nu eenmaal onvermijdelijk is dat zich verontreinigingen in je koelsysteem ophopen, is het een uitstekend idee om op dat moment het hele systeem een flinke schoonmaakbeurt te geven. Ook daarvan maakt LIQUI MOLY een fluitje van een cent. Gewoon Radiatorreiniger aan de oude koelvloeistof toevoegen en de motor een paar minuten laten draaien. Daarna de oude vloeistof (waarin alle olie- en kalkhoudende afzettingen zitten, die door de werkzame stoffen van Radiatorreiniger zijn losgemaakt) aftappen. Nieuwe koelvloeistof en Radiatordichter erin: klaar! Je radiateur kan je auto weer tijdenlang even cool houden als hij is.

Meer weten? Klik hier en lees hoe je je auto op deze en heel veel andere manieren kunt verwennen!