Het is inmiddels december en dat betekent dat de eerste nieuwtjes over de autotentoonstelling van Detroit binnensijpelen. Hummer trapt het te verwachten Amerikaanse nieuwsoffensief af met een aantal schetsen van mogelijke conceptcars die we in Detroit kunnen verwachten.
 
Die tekeningen zijn gemaakt door drie ontwerpers die nog maar net de schoolbanken hebben verlaten, om vervolgens General Motors als eerste werkgever aan hun cv toe te voegen. Hun opdracht was niet mals: een innovatieve, lichtvoetige Hummer voor de toekomst. Als basis namen de drie talenten de Hummer H3, om er vervolgens fratsen als verwijderbare carrosseriedelen aan toe te voegen. Dan zou je in de toekomst het dak en de portieren van je auto thuis kunnen laten, mits je natuurlijk de weersvoorspelling en het dievengilde vertrouwt.
 
Van deze drie tekeningen zal er slechts één daadwerkelijk tot officieel studiemodel worden gebombardeerd. Nog een maandje geduld, dan weten we wie er gewonnen heeft. Wat in ieder geval zeker is, is dat het studiemodel geschikt zal zijn voor bio-ethanol. Hummer wil milieuactivisten graag ter wille zijn, en laat weten dat alle modellen vanaf 2010 kunnen rijden op biodiesel of een mengsel van benzine en bio-ethanol.
 
Maar groen is natuurlijk leuk en aardig, dat betekent niet dat Hummer geen plannen heeft om verder te groeien. Zo komt er eind volgend jaar een pick-up versie op de markt, en het merk slaat zijn vleugels uit naar Japan. Daarmee wil General Motors de totale export van Hummer verhogen van 14 naar 20 procent.

Reacties

Meer van TopGear