Binnenkort worden de officiële foto’s vrijgegeven, maar deze spoelden alvast aan op diverse internetsites: dit is de nieuwe Hyundai Coupé! De foto is gemaakt door ene Anthony, en afkomstig van deze website. En wij hebben er wat aan geshopt natuurlijk.
 
Veel kunnen we nog niet over de Coupé zeggen, want er is domweg nog bitter weinig over bekend – ook niet bij de Nederlandse importeur. Wel weten we dat hij zijn debuut zal maken op de Los Angeles Auto Show, die 14 november zijn deuren opent.
 
Het heeft er alle schijn van dat de nieuwe Coupé iets groter is dan zijn voorganger. Dat zou ook gelden voor het vermogen; de geruchtenmachine spreekt van een tweeliter turbomotor met 215 pk en een 3,8-liter V6 met 300 pk.
 
De styling borduurt voort op die van het vorige model, maar is er weer wat zwieriger op geworden. Opvallend zijn vooral het wat apart naar beneden duikende achterste zijruitje en de dubbele diagonale lijnen die over de flank lopen; één naar voren, de andere naar achteren. Dat zijruitje… wij weten het niet zo, maar die lijnen zijn fraai, en lijken zo uit de pen van BMW’s Chris Bangle te komen.
 
Over het hoe wat waar en wanneer van de nieuwe Hyundai Coupé (of Tiburon – Spaans voor haai -, zoals hij in grote delen van de rest van de wereld genoemd wordt ook al lijkt dat weer een heel ander model) is al evenmin iets bekend, maar zodra wij het weten, weten jullie het ook – dat is beloofd!

Reacties