Dat Hyundai fatsoenlijke auto’s kan maken is iets dat we al jaren weten. Maar de stap van ‘fatsoenlijk’ naar ‘maakt niet uit dat het een Hyundai is, ik moet hem hebben’ is behoorlijk groot. We kunnen ons vergissen, maar die stap lijkt Hyundai te hebben gezet met de Genesis Coupé concept die gisteren zijn opwachting maakteop de Los Angeles Auto show.
 
Het is een auto waar de Koreanen al een hele tijd op zitten te broeden. Drie jaar geleden liet Hyundai in Detroit al een voorbode zien van een spannende coupé, en eerder dit jaar werden we blij verrast met de Tiburon. Maar nadat we eerder al verlekkerd keken naar de vrijgegeven tekening, is de Genesis in levende lijve toch weer andere koek. Het is bijna onmenselijk dat de auto in zijn definitieve gedaante pas in 2009 op de markt komt.
 
Er zitten aan de Genesis best nog wat toeters en bellen die tegen die tijd verdwenen zijn. Zo lijken de sleuven in de motorkap veel te ingewikkeld en ook de scherpgesneden koplampen zijn misschien iets te hip voor de brave borsten die bij Hyundai de dienst uitmaken. Maar verder is het uiterlijk van de auto dik voor elkaar, ook wanneer de 20 inch wielen straks wat kleiner zijn.
 
Onder die motorkap vinden we trouwens een nieuwe 3,8-liter V6 met 300 pk en een koppel dat volgens de fabrikant hoger ligt dan 340 Nm. Dat vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak overgebracht op – jawel! – de achterwielen. De voorlopige cijfers spreken over een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan zes seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u.
 
Met deze informatie moeten we het voorlopig doen. Voorafgaand aan de marktintroductie zullen er zeker nog wat meer ingetogen varianten van de Genesis volgen, en we zijn er ook nog niet van overtuigd dat de auto daadwerkelijk zo gaat heten. Maar met de eerder dit jaar geïntroduceerde Genesis sedan en deze nieuwe coupé heeft Hyundai absoluut iets in handen waarmee het de strijd kan aangaan met de gevestigde namen in het premium segment.
  

Reacties