Wat gebeurt er met al die conceptauto’s na alle autoshows? Worden ze uit elkaar gehaald? Verdwijnen ze in een loods om stof te happen? Of worden ze verkocht? Het kan allemaal, maar in het geval van de Hyundai Pony (het studiemodel dus) koos het merk er al die jaren geleden voor om de auto niet te bewaren of te verkopen. De auto hield op met bestaan en daar heeft Hyundai spijt van.

Hyundai trekt daarom ontwerper Giorgetto Giugiaro aan zijn jas om opnieuw aan de slag te gaan. Als je hem niet kent, dan moet je je schamen. Voor het ontwerp van de nieuwe conceptauto neemt Giugiaro (die inmiddels in de tachtig is) zijn zoon Fabrizio mee.

Of ze een exacte replica gaan bouwen of een moderne interpretatie, is niet bekend, maar een moderne versie van het oude studiemodel hebben we eigenlijk al: de Hyundai N Vision 74. Misschien zit het tussen de oer-Pony en de Vision in?

Giugiaro over de Hyundai Pony

De vice-voorzitter van de ontwerpafdeling van Hyundai, SangYup Lee, vertelt over het nieuwe avontuur met Giugiaro: ‘Omdat de originele conceptauto niet meer bestaat, hebben we Giorgetto Giugiaro de opdracht gegeven om het te herbouwen gebaseerd volgens onze ontwerpfilosofie.’

De nieuwe Hyundai Pony wordt in de lente van 2023 onthuld. Giugiaro is in ieder geval trots dat hij aan de nieuwe Pony mag werken: ‘Ik ontwierp de Hyundai Pony toen ik nog een jonge ontwerper was aan het begin van mijn carrière. Nu voel ik me erg vereerd dat Hyundai mij vraagt voor hem te herbouwen met als doel de erfgoed van het merk te vieren’.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie