Hyundai en Kia leven momenteel hun beste leven. Ze komen met toffe concepten terwijl Europese merken spreekwoordelijk in een foetushouding onder de douche zitten. Wie had tien jaar geleden gedacht dat Duitse designers nog eens een voorbeeld zouden kunnen nemen aan Hyundai? Na het zien van de Hyundai N Vision 74 zul je met ons eens zijn: dat is wel waar het onderhand op neerkomt.

Het tofste studiemodel van de laatste paar maanden – van welk automerk dan ook – is de Hyundai N Vision 74. En hoewel er maar één exemplaar bestaat van deze waterstofracer, mag TopGear hem loslaten op het geweldige Bilster Berg-circuit in Duitsland. Oh, en voor de gein mogen we ook een stukje rijden in de RN22e, nog zo’n lekker concept van Hyundai.

Hieronder zie je hoe een waterstofracer met 680 pk en 900 Nm zich gedraagt op het circuit. We kunnen in ieder geval verklappen dat de claim dat het ding kan driften geen bluf was. Het mooie is dat je deze auto in vijf minuten vol moet kunnen gooien. Handig, want de actieradius van 600 kilometer wordt niet gehaald op het circuit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)