De Hyundai H300 gaat schuil onder diverse namen over de hele wereld. In Australië heet ie iMax, in de Filipijnen noemen ze hem Grand Starex en in andere delen van de wereld heet ie i800 of H-1. Al deze pseudoniemen hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal achterwielaandrijving.

Hyundai in Australië vond het daarom een uitstekend idee om de 2,5-liter diesel de deur te wijzen en voorin de bus een 3,5-liter V6 met ruim 400 pk en 555 Nm koppel te leggen. Het resultaat is de iMax N Drift Bus – of de H300 N, zoals wij hem hier zouden noemen.

Een achttraps automaat geeft het vermogen door een een speciaal differentieel en volgens Hyundai is het gewicht perfect verdeeld over alle wielen – afhankelijk van het gewicht van je passagiers natuurlijk, want je kunt met acht personen plaatsnemen in de Hyundai H300 N Drift Bus.

Verder monteerden ze dikkere remmen, een rode splitter, een fijne uitlaat en het geheel kreeg de Hyundai N-kleur, die je ook al zag op de i30 N Performance. De bus is een uitstekende manier om van het overschot banden in je schuur af te komen. Check het filmpje hieronder.

Hyundai H300 N is een driftbus

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear