De autoshow van Geneve is nog niet voorbij of Hyundai laat de eerste foto’s van de nieuwe Hyundai Santa Fe zien, Hyundai’s grote SUV. Het is de derde generatie van de Santa Fe en dat is mooi.

Want de eerste generatie was een wiebelig hok, de tweede een niet bepaald dynamische SUV: deze derde ziet er weer een stuk frisser uit.

Veel kunnen we er verder niet meer over melden omdat Hyundai niets anders loslaat dan dat dit model een ‘doorontwikkeling van de Fluidic Sculpture Design-filosofie voor Hyundai-SUV’s is: Storm Edge’. Lees die zin niet meer dan één keer, anders val je in slaap van die marketingleut. Hou er rekening mee dat ie duurder wordt dan z’n voorganger, want er werden volgens Hyundai betere en mooiere materialen gebruikt waardoor ie ‘iets hoger gepositioneerd’ wordt.

Hij staat in New York op de autobeurs (van 6 tot 15 april, mocht je er toch zijn): tegen die tijd wordt er meer informatie vrijgegeven en hoopt Hyundai natuurlijk dat we er weer over schrijven zodat ze zo maar gratis en voor niets nóg een keer het nieuws halen met hun Santa Fe. Uitgekookte jongens, die Koreanen. Wij verwachten dat je ‘m in het najaar wel zult kunnen rijden.

 

Reacties