We weten niet wat we hadden ingebeeld bij een nieuwe Santa Fe, maar het zou zeker niet dit zijn. ‘Robuust doch delicaat gedetailleerd’, is hoe Hyundai hem omschrijft. Wat je daar ook van vindt, interessant is de nieuwe Hyundai Santa Fe zeker. Er is nog niets bekend over de aandrijflijnen, maar verwacht ongeveer hetzelfde als de vorige generatie: hybrides die eventueel een stekker hebben.

Terug naar het uiterlijk dan maar. Hyundai zegt dat de Santa Fe vol zit met ‘unieke H-vormige ontwerp hints’ zoals bij de kop- en achterlampen. Het is allemaal wel een beetje blokkerig, toch? Niet alleen de lichten, maar bijvoorbeeld ook de wielkasten. Onder deze kasten staan 21-inch wielen. Het vierkante achterwerk is er voor maximale hoofdruimte en zoveel mogelijk laadruimte in de kofferbak

Het grote volume van de achterkant en lage achterlichten doet deze Santa Fe ons een beetje denken aan de SsangYong Rodius, maar dan zonder de dakkapel. En dat is vreemd genoeg niet eens een belediging. Best knap als je weer terug naar het voorsteven gaat en je een soort Range Rover aantreft. Het is gedurfd en anders, maar toch ook weer heel erg Hyundai.

Het interieur van de nieuwe Hyundai Santa Fe

Wat weten we nog meer? Nou, de wielbasis is langer dan de vorige generatie van de Santa Fe. Daarnaast is er in de cabine een panoramisch gebogen display dat bestaat uit twee schermen van 12,3-inch. Hier vindt je de infotainment en het tellersdisplay. Daarnaast zijn er twee draadloze oplaadplatformen, twee bekerhouders plus wat gekleurde materialen en wat hout.

Wat de prijs is van de nieuwe Hyundai Sante Fe, dat is nog even afwachten. De huidige kost in Nederland net geen 50.000 euro. In België is de huidige generatie momenteel niet te koop. Het zou gek zijn als de nieuwe generatie ineens twee keer zo duur is, dus dan weet je ongeveer wat je spaardoel moet zijn. De Kia Sorento ziet er ineens wel heel braaf uit naast deze Santa Fe, niet?

In augustus krijgen we meer informatie over de Hyundai Santa Fe. Dan houdt Hyundai een wereldpremière. Niet op een mooie locatie in Seoul of een andere wereldstad, maar gewoon op YouTube. Het schokkendste – het ontwerp – hebben we al gehad. Ben jij een fan van hetgeen dat Hyundai ‘lifestyle gebaseerd ontwerptypologie’ noemt?

Reacties

  • Petrolhead heeft op 18 juli 2023 geschreven:

    Zoals wel vaker bij Hyundai, opvallend is het zeker maar mooi is anders.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)