Eindelijk is daar dan de Europese versie van de vernieuwde Hyundai Sonata, die al bijna een jaar in zijn ‘nieuwe’ gedaante in thuisland Korea bij de dealert staat. Wat er veranderd is? Niet zo gek veel. Wel krijgt ie een groen label mee.
 
Het uiterlijk is op details aangepakt, dat wil zeggen een ander grilletje, andere koplampunits en wat meer chromen strips. Volgens de fabrikant zodoende meer in lijn met zijn grotere broer, de Grandeur. Het interieur daarentegen is volledig op de schop gegaan. Verantwoordelijk daarvoor is een nieuw dashboard en andere middenconsole. Een geïntegreerde radio met cd-speler is voortaan standaard, die vanaf het stuurwiel te bedienen is.
 
Het motorenpallet heeft eveneens een upgrade ondergaan. Zo beschikt de instapper, een 2,0-liter benzinemotor voortaan over 164 pk (was 145 pk). Desalniettemin scoort ie wel een groen B-label. Ook de 2.4 is sterker geworden met een vermogen van 174 pk. De zakelijke rijder moet het doen met een 2.0 CRDi met 150 pk en 305 Nm aan koppel. De instapper is er vanaf 25.995 euro.

Reacties