Ga je mee? We reizen af naar het Zuid-Koreaanse feesteiland Jeju-Do. Daar staat de Hyundai Staria Camper op ons te wachten: het alternatief van Hyundai voor de Volkswagen California. Tof, of niet? We hebben wel slecht nieuws: er zijn geen plannen om de Hyundai Staria Camper naar Europa of naar Nederland te halen. Niet als camper, maar ook niet als normale bus.

Cultuur snuiven in Zuid-Korea met de Hyundai Ioniq 6

Het grappige aan Jeju is dat er ontelbaar veel kleine musea zijn. Om ervoor te zorgen dat toeristen eropuit gaan, mag iedereen met honderd ‘museumstukken’, een kamer, een thermostaat en beveiligingscamera’s claimen dat hij of zij een museum heeft. Eigenaren van deze kleine musea worden gematst door de Belastingdienst aldaar.

Er is nog iets aparts aan Jeju-Do. De Koreaanse overheid ziet het eiland als een proeftuin voor elektrisch rijden. Tegen 2030 moet het hele eiland klimaatneutraal zijn. Hyundai denkt graag mee en wil Jeju-Do omtoveren tot het middelpunt van de transitie naar rijden op waterstof. We houden het eiland in de gaten. Bekijk hieronder de hele reis. Vanaf 09:20 zie je de Stario Camper.

Reacties

 • Bossie heeft op 26 februari 2023 geschreven:

  “Er zijn geen plannen om de Hyundai Staria naar Europa of naar Nederland te halen. Niet als camper, maar ook niet als normale bus.” ??? Deze is bij ons in België (en ook in Duitsland) gewoon te koop …

  Reageer
 • Antoine heeft op 26 februari 2023 geschreven:

  Ik heb met dit voertuig door Zuid Afrika gereden in juli 2022. Super voertuig, zeer goede uitrusting
  Een aanrader.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)