Ooit afgevraagd hoe je de naam Tucson uitspreekt? Veel mensen noemen het de Tuk-son, maar eigenlijk is het Tuu-son. Zo, nu kun je de vierde generatie op de goede manier begroeten, want de Hyundai Tucson is volledig nieuw. Herkent iemand anders er een Mercedes EQC in? En een Ford Mach-E aan de achterkant?

De nieuwe Hyundai Tucson is de eerste SUV van het merk die ontworpen is volgens de ‘Sensuous Sportiness’-filosofie. De Elantra, die wij hier niet krijgen, had al een soortgelijke grille. Het merk gebruikt ‘geometrische algoritmen’ om ‘parametrische juwelen’ te maken. Mag je gelijk vergeten.

De koplampen zijn verstopt in de grille en je ziet ze bijna niet als de verlichting uit is. ‘Parametric Hidden Lights’ noemt Hyundai het, uiteraard. Het interieur ziet er strak en doeltreffend uit, met een sierlijst die de cabine omhelst. Het scherm op het dashboard is 10,25 of 8 inch groot.

Begin volgend jaar staat de nieuwe Hyundai Tucson bij de dealers. Eerst komt een 1,6-liter met 150 pk en een mildhybride systeem. Daarna komt een volledige hybride zonder stekker en 230 pk. Uiteindelijk komt Hyundai ook met een PHEV, waarvan de specificaties nog moeten volgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)