Een auto die niet alleen kan rijden, maar ook kan kruipen, lopen en bergen kan beklimmen. Dankzij Elevate, ofwel de Hyundai Walking Car Concept is het geen science fiction meer. De toepassingen zijn bijna eindeloos. Zou zou de Hyundai Walking Car Concept van onschatbare waarde kunnen zijn bij (natuur)rampen – hij kan immers komen waar geen ander voertuig kan komen.

Hoe werkt die Hyundai Walking Car Concept?

De Elevate, zoals ie ook genoemd wordt, heeft als een ware Transformer wielen die bevestigd zijn aan een soort uitklapbare robotpoten. Daardoor kan de cabine hoog boven de grond verheffen, wat al een enorm voordeel is. Maar het écht mooie is dat die poten vijf ‘gradaties van beweegbaarheid’ hebben. Daardoor dan hij ook lopen en kruipen, in elke richting. En de Hyundai Walking Car Concept kan over een anderhalve meter hoge muur of een anderhalve meter diepe greppel stappen. Zijn totale ‘reikwijdte is 4,5 meter. In elk wiel zit een aparte elektromotor. Die kan desgewenst vastgezet worden of juist met de grootst mogelijke precisie bediend worden.

Bovendien kun je natuurlijk allerlei soorten cabines op het platform zetten. Een volledig ingerichte ambulance, bijvoorbeeld, maar ook een luxer ingericht geheel voor gehandicapten vervoer – of iets brandweerachtigs. Met iets dat zich zo kan bewegen, is the sky bijna letterlijk  the limit. We zijn niet zo van de grote claims, maar als Hyundai beweert hiermee een ‘nieuwe definitie van mobiliteit’ neer te zetten, moeten we ze gelijk geven. Bekijk het filmpje maar: het is redelijk verbazingwekkend.

Bekijk hier Elevate, de Hyundai Walking Car Concept

 

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 8 januari 2019 geschreven:

    Wat zijn de belangen van Hyundai in dit project? Enne, heeft Elon al gebeld, of ‘ie d’r ook eentje mag voor mee naar Mars?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear