Ian Callum, een van de titanen van modern autodesign, legt zijn functie neer als Design Director bij Jaguar. Hij zat twintig jaar bij het merk en overzag de transformatie van sedans en sportauto’s, het lanceren van SUV’s en de (zeker voor Jaguar) revolutionaire I-Pace.

Julian Thomson, zijn vervanger, was 18 van de 20 jaar de rechterhand van Ian Callum. Van een soepele transitie kun je dus wel uitgaan. Callum blijft aan als een Design Consultant en gaat daarnaast aan zijn eigen projecten beginnen. Hij impliceert uit te kijken naar ‘vrij kunnen bewegen’ zonder de processen van een log bedrijf.

Twee decennia geleden kwam Ian Callum bij Jaguar nadat hij net de Ford Puma, en Aston Martin DB7 en Vanquish had getekend. Ook de Ford RS200 en de Volvo C70 komen uit zijn pen. Veelzijdig als hij is, tekende hij ook de Nissan R390 GT1 Le Mans-racer.

Met de R Coupe en de RD6 verkende hij bij zijn komst diverse designrichtingen. De Jaguar XK en XF waren zijn eerste productiemodellen. Hij tekende ook de verbazingwekkende C-X75. En vergeet ook zeker niet de wonderschone Jaguar F-Type en de I-Pace.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear