Geïnteresseerd in de Ineos Grenadier, maar ben je bang dat niet al je spullen in de offroader passen? Dan zal de Ineos Grenadier Quartermaster je als muziek in de oren klinken. De Grenadier is er nu namelijk ook als pick-up en hij krijgt dezelfde BMW-aandrijflijn als in de volledig gesloten Grenadier. Ook leuk: de achterklep kan 225 kilo dragen, dus die is perfect als picknickbankje voor twee.

Achterop krijg je een laadbak die ruim anderhalve meter lang en 1,6 meter breed is. Die afmetingen betekenen dat er met gemak een standaard europallet in past. Die zijn 1,2 meter bij 0,8 meter groot. Je houdt dus ook nog een hoop ruimte over. De laadbak kan tot 760 kilo geladen worden. Daarnaast kan de pick-up tot 3.500 kilo trekken.

De Grenadier is nog steeds een echte offroader

De wielbasis is langer dan die van de normale Grenadier, de bodemvrijheid is 264 millimeter en hij kan in 800 millimeter diep water spelen. Natuurlijk krijgt de Ineos Grenadier Quartermaster vierwielaandrijving, een sperdifferentieel en de mogelijkheid om lage gearing te gebruiken. In de cabine is ruimte voor vijf personen en je kunt kiezen voor 17- of 18-inch wielen.

Dan de BMW-motor die we al even aanstipten: een 3,0-liter turbo zescilinder die je als benzine of diesel kunt krijgen. In beide gevallen zorgt ie voor een topsnelheid van 159 km/u, maar de benzine verslaat de diesel bij een dragrace naar 100 km/u. De benzine doet er 8,8 seconden over en de diesel 1,1 seconden langer. Het voordeel van de dieselmotor is dat hij wat minder dorstig is

De prijs van de Ineos Grenadier Quartermaster

De prijzen van de Grenadier Quartermaster beginnen in Engeland ongeveer bij (omgerekend) 77.000 euro. Dat is zo’n 2.000 euro duurder dan de normale dichte versie. De normale Grenadier kost in Nederland 56.000 euro op grijs kenteken en voor particulieren kost ie maar liefst 170.000 euro. Hou rekening met vergelijkbare prijzen in Nederland.

Net als bij de gewone Grenadier kun je ook kiezen voor uitvoeringen met de namen ‘Trialmaster’ en ‘Fieldmaster’. Daarna wil je ook nog wat opties aanvinken, zoals een waterbestendige luifel voor over de laadbak of het dakrek met wat jerrycans en scheppen. Je kunt de Grenadier pick-up vanaf nu bestellen in het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie