Wat is het? Dat weet niemand. Zelfs Infiniti niet. ‘De Etherea combineert elementen van een coupé, een sedan, een hatchback en een crossover, in een sculpturale vorm die doet denken aan een MPV’, zeggen ze. Ehm, waarom niet gewoon één auto maken?

Goed, alle soorten auto’s in één dus, dat is deze Etherea. En we moeten zeggen, het ziet er niet uit. Oh, het front is hartstikke mooi. Lekker breed en kwaadaardig. Maar die achterkant, allemachtig. Was dit echt de bedoeling? Heeft de ontwerper niet toevallig per ongeluk met z’n muis in Photoshop er nog één keer bruut langsgeveegd voordat ie op ‘Save’ drukte? Dan de zijkant: vanuit dit perspectief lijkt de Etherea nog het meest op een ei. En hoewel dat een van de meest efficiënte en slimme vormen is die Moeder Natuur ooit voortbracht, bedoelen we het hier niet als compliment.

Geen nood: dit is voorlopig nog maar een conceptcar. Infiniti stelt ‘m in Genève voor het eerst aan het publiek voor, maar zegt er wel alvast bij dat dit een voorproefje is van hoe een toekomstige instap-Infiniti er uit zou kunnen gaan zien. Wat ons betreft prima; mits voorzien van een normale hatchback-achterkant. Je moet niet iedereen tevreden willen stellen.

Reacties

Meer van TopGear