Vorig week maakte Infiniti haar Europese programma bekend, maar vergat daarbij even het topmodel te noemen. Nu is er tot nu toe nog nooit officieel een Infiniti in Europa geïmporteerd, maar de indrukwekkende, grote FX is ondanks kleine aantallen zeer zichtbaar in het verkeer als het vervoermiddel van de mannetjes van mars.
 
Ook deze lage, brede mastodont komt eind dit jaar naar Europa en heeft daarvoor een facelift ondergaan. Nu hebben ze daar op het designcentrum geen nachten van wakker gelegen. Alleen een aantal details heeft wat aandacht gekregen. Er komt een FX35 en FX50, met in het topmodel een niet bepaald op Europa afgestemde 5-liter V8 goed voor 400 pk. En alsof we er allemaal echt op zitten te wachten houden camera’s de ruimte rond de auto in de gaten. Dan kun je zien of je rijdend op een bospad niet per ongeluk een takje onder de wielen breekt!
 
Net als bij de reeds aangekondigde EX37 en G37 belooft Infiniti dat de onderstelafstemming puur Europees is en datzelfde zou gelden voor de interieurafwerking en de uitrusting. We blijven als Europeanen immers een eigenzinnig en veeleisend volkje.
 

Reacties