30 piek voor een grappige foto en een goed verhaal, dat klinkt als een redelijke prijs. Dat is wat een Duitse bestuurder overhield aan een inschattingsfoutje op de Duitse snelweg. Hij dacht dat hij daar 100 km/u mocht rijden, maar in werkelijkheid lag de maximumsnelheid lager. De foto staat onder aan deze pagina.

De man dacht netjes de maximumsnelheid te rijden toen hij een flitspaal zag staan. Vol zelfvertrouwen reed hij met 100 langs de paal en sprak tegen zijn vrouw al wijzend de woorden: ‘Kijk, een flitspaal!’ Dat moment is nu voor eeuwig vastgelegd, want de maximumsnelheid lag blijkbaar lager dan 100 km/u.

Op de flitsfoto die hij thuis kreeg, wijst zijn vinger richting de camera. Door de reflectie in zijn zonnebril plus het geheven vingertje zou het een goede albumcover zijn, of in ieder geval een uitstekende reactiesticker op WhatsApp. Voor nu is het gewoon de profielfoto van de man.

Lees meer: Remmen voor een flitser? Dan ga je in Spanje alsnog op de bon

Het gebeurde in Duitsland, dus de hoogte van de snelheidsboete viel mee. De man zegt in de reacties onder zijn Reddit-post dat de boete ongeveer 30 euro was. Dat is toch weer drie liter benzine met de huidige prijzen.

Reacties

 • Claudi heeft op 7 augustus 2022 geschreven:

  wij begrijpen de mop niet echt,tenminste het fijne ervan(Het zogenaamde ha ha moment)moet die soms nog komen?over die drie liter;peut ;voor dertig euro hebben mijn hond en ik wel krom gelegen

  Reageer
 • wieger heeft op 22 juli 2022 geschreven:

  In de jaren ’80 ging er een foto rond van een Lelijke eend, door ook door het rode licht reed. De bestuurder remde zo fors dat beide achterwielen vrij van de grond kwamen. Mocht iemand die foto nog hebben . . . . het zou mooi zijn.

  Reageer
 • Randy heeft op 22 juli 2022 geschreven:

  Bedoel je niet 3 gallon. En wat was dan de max KM limit….

  Reageer
 • Jacco heeft op 22 juli 2022 geschreven:

  Zal vast een foto van 2021 zijn, sinds januarie 2022 zijn de boetes helaas verdubbeld.

  Reageer
 • Mekky heeft op 21 juli 2022 geschreven:

  De benzine staat daar toch niet 10 € per liter?

  Reageer
 • Karel heeft op 21 juli 2022 geschreven:

  Hahaha 3 liter bij de huidige prijzen.. welke prijzen overdrijven is ook een vak appart.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear