Je kunt altijd precies zien wie er met Flitsmeister aan rijdt. Op het moment dat jij een melding krijgt van de app, zie je links en rechts remlichten van medegebruikers aangaan, zelfs als er niet te hard wordt gereden. In Spanje gaan de autoriteiten aan de slag met een nieuw soort techniek waarbij mensen ook worden betrapt als ze remmen voor een flitser.

Het Spaanse Autobild maakt onderscheid uit twee soorten radars. De eerste bestaat uit een hoofdflitser en een losse radar. Die meet de snelheid een stukje vóór de hoofdflitser. Rem je dan voor de hoofdflitser, dan ben je eigenlijk al te laat en ga je alsnog op de bon. Dit systeem is al eventjes in gebruik.

Het nieuwe systeem werkt min of meer hetzelfde, maar dan andersom. Deze meet met twee of drie camera’s of de bestuurder weer accelereert na het passeren van de flitspaal. Mensen verwachten immers geen tweede paal. Als je het systeem heel simpel zou moeten uitleggen, is het eigenlijk: meerdere flitspalen plaatsen binnen een kort traject.

Advertentie

Reacties

  • Kees heeft op 14 juli 2022 geschreven:

    Nederland politie staat
    Waarom heet de snelweg een snelweg ze snappen de Nederlandse taal niet snel is snel langzaam langzaam ook zoals te links rijden bestaat niet want op een drie banen weg is in het midden rijden niet links rijden.
    En te snel rijden is goed voor de donoren in de jaren 90 hoorde ik nog op de radio ze klagen over te kort aan donoren

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie