Je kunt altijd precies zien wie er met Flitsmeister aan rijdt. Op het moment dat jij een melding krijgt van de app, zie je links en rechts remlichten van medegebruikers aangaan, zelfs als er niet te hard wordt gereden. In Spanje gaan de autoriteiten aan de slag met een nieuw soort techniek waarbij mensen ook worden betrapt als ze remmen voor een flitser.

Het Spaanse Autobild maakt onderscheid uit twee soorten radars. De eerste bestaat uit een hoofdflitser en een losse radar. Die meet de snelheid een stukje vóór de hoofdflitser. Rem je dan voor de hoofdflitser, dan ben je eigenlijk al te laat en ga je alsnog op de bon. Dit systeem is al eventjes in gebruik.

Het nieuwe systeem werkt min of meer hetzelfde, maar dan andersom. Deze meet met twee of drie camera’s of de bestuurder weer accelereert na het passeren van de flitspaal. Mensen verwachten immers geen tweede paal. Als je het systeem heel simpel zou moeten uitleggen, is het eigenlijk: meerdere flitspalen plaatsen binnen een kort traject.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie