Zo doen ze dat in Italië. Gewoon allemaal consequent de maximumsnelheid aan je laars lappen, net zo lang tot de regering zegt dat je eigenlijk wel gelijk hebt.

Bij onze pasta-etende vrienden gaat vanaf nu op sommige brede, overzichtelijke trajecten de snelheidslimiet omhoog van 130 naar 150 km/u. Dit geldt dan alleen wanneer het verkeer het toelaat, en wordt aangegeven door middel van matrixborden. Die hebben we in Nederland ook genoeg, dus niets let ons om deze maatregel ook hier onmiddellijk in te voeren. Behalve dan onze regering, die liever trajectcontroles instelt en CO2-grammetjes gaat tellen.

De Italianen komen meteen ook met de maatregel dat jongeren tussen de 18 en 21 jaar, of mensen die korter dan drie jaar hun rijbewijs hebben, in het verkeer geen druppel alcohol meer in hun bloed mogen hebben. Hiermee gaat gepaard dat de verkoop van zuipproducten in wegrestaurants wordt ingeperkt. Allemaal goede ideeën daar, en ze hebben er ook nog eens lekker eten, gave auto’s en mooie vrouwen. Wat doen we hier nog?

Reacties