Niet één facelift uitvoeren, maar twee van je modellen tegelijk opkalefateren: Jaguar doet het. Zowel de XE als de XF krijgen een lading nieuwe techniek en technologie toebedeeld. Daarbij ontvangt de XF ook een optische opfrisser.

Jaguar XE update

In het geval van de Jaguar XE betreft het belangrijkste nieuwtje een mild-hybride aandrijflijn op diesel. De 2,0-liter viercilinder met elektrohulp levert meer vermogen dan de uitgaande D180: 204 pk tegen 180 pk. Tegelijk verbruikt hij minder en stoot hij minder CO2 uit. Naast de mild-hybride kun je ook nog steeds kiezen voor de 250 en 300 pk sterke Ingenium-benzinemotoren, al dan niet met vierwielaandrijving.

De XE profiteert verder van het nieuwe, connected Pivi Pro-infotainmentsysteem met draadloze updates. Ook installeert Jaguar comfortabelere stoelen, het nieuwste ionisatiefilter en een ander stuur. Jaguar verwacht dat de Nederlandse prijs van de vernieuwde XE begint bij 55.500 euro.

Jaguar XF facelift

Een bijgepunt uiterlijk zorgt dat je de update van de Jaguar XF een facelift mag noemen. De brede, opvallende grille springt het meest in het oog, maar er werden ook nieuwe bumpers, led-koplampen en een fris interieur gemonteerd. Net als bij de XE wordt de D180 vervangen door een nieuwe mild-hybride diesel met 204 pk. Ook de Ingenium-benzines werden verbeterd.

Uiteraard krijgt de XF hetzelfde Pivi Pro-systeem en verbeterde ionisatiefilter als zijn compactere broertje. Ook is er Active Road Noise Cancellation, wat je rit in de XF nog ontspannender moet maken. De Jaguar XF facelift is vanaf 13 oktober te bestellen en kost in Nederland minimaal 60.950 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)