Oei, deze renders zijn best lekker. Deze uitbundige Jaguar XJ-C is het werk van Carlex Jewel – een nieuwe divisie van het Poolse tuningbedrijf Carlex Design. Het klinkt alsof Jewel een restomod-bedrijf zal zijn, en dat is altijd leuk. Carlex zegt ernaar te streven om elk jaar ‘een paar’ auto’s te bouwen. Het is het best om er geen cijfer op te plakken, hè? De focus zal liggen op unieke interieurs, met ‘klassieke vintage kleuren, handverouderd leer van topkwaliteit en absoluut geen plastic’.

Breder en lager

De buitenkant van deze Jag is even blits. Er is veel chroom plus moderne verlichting en flinke wielkasten. Voor de lak is British Racing Green gekozen en de motor loost zijn dampen uit vier uitlaatstukken. Carlex zegt het gewicht van de carrosserie te verlagen met koolstofvezel, al is niet duidelijk hoeveel lichter deze Jaguar XJ-C is.

Geen elektrische aandrijflijn onder deze Jaguar XJ-C

Ook is de motor flink aangepakt met nieuwe onderdelen, maar de details daarover zijn karig. We weten dat er een 400 pk sterke V8 onder die lange motorkap zal liggen. Daarbij knopen ze betere remmen, andere wielen en een andere ophanging onder de Jaguar XJ-C. De prijs is nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie