Gifgroen is ie niet meer; snel gelukkig wel. Dit is de XKR 75, Jaguars nieuwste roofdier dat de meeste van z’n prooien zonder al teveel moeite te pakken moet kunnen krijgen.

De nieuweling is ietsje sterker en sneller dan de ‘gewone’ XKR: 530 pk, 655 Nm, van 0 naar 100 in 4,4 seconden en een gelimiteerde topsnelheid van 280 km/u. Dat is een stukje minder dan de 300 km/u die eerder werd geclaimd, maar wees eens eerlijk: maal jij daarom als de auto er zo goed uitziet?

Van de XKR 75 – zo genoemd omdat Jaguar 75 jaar bestaat – worden slechts 75 exemplaren gemaakt. Een prijs van 75 euro lijkt dan ook op z’n plaats, maar helaas. Naast de power upgrade is het onderstel van de XKR ook aangepast, en zijn er wat aerodynamische aanpassingen aan de carrosserie gedaan. De kers op de taart is de semi-actieve (oftewel, halfluie) sportuitlaat, die het beest behoorlijk moet doen grommen.

De XKR 75 maakt zijn debuut uiteraard op het Goodwood Festival of Speed op 2 juli 2010. Hij komt er alleen in Stratus Grey, met rode remklauwen en 20-inch velgen. Die grote stickers op de spatborden zijn een optie waar je wat ons betreft voor moet gaan.

Reacties

Meer van TopGear