De Jaguar XK180, een concept uit 1998 dat in het leven werd geroepen om de 50e verjaardag van de XK te vieren, schopte het nooit verder dan musea en modelautootjes. Zonde, vond JePe Specials uit Apeldoorn. Dus bouwden ze de auto zelf.

In 2013 reed TopGear al in de Jaguar XK180 Replica uit Apeldoorn. Toen verkeerde de auto nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. We schreven toen dat er een moment zou komen dat de XK180 klaar zou zijn – daar komt die obligate kattenreferentie – om zich uit te rekken en de nagels te scherpen. En dat moment is nu.

De Jaguar XK180 is een coachbuild pur sang. De aluminium koets werd met de hand geklopt op een houten mal. JePe Specials kreeg hulp van mensen die in 1998 ook meehielpen bij het bouwen van het studiemodel. En als je zoveel aan je auto versleutelt, klopt je onderstel ook niet meer. Dus mocht Intrax de Jag een nieuw onderstel aanmeten.

Het eerste exemplaar werd vorig jaar afgerond en kon je toen al uitgebreid spotten op diverse evenementen. Soms met een grote paraplu tussen de stoelen – want een werkend dak heeft de Jaguar XK180 niet. Nu mag de replica, met nog geen 4.000 km op de teller, naar een particuliere eigenaar.

De prijs is 234.950 euro bij Saab Apeldoorn.  Wil je een Jaguar XK180, maar is deze niet helemaal jouw smaak? Dan kun je altijd langsgaan bij JePe Specials om jouw eigen exemplaar te laten bouwen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)