Met de XKR-S lanceert Jaguar de snelste auto uit de XK-serie ooit. En exclusiviteit blijft gegarandeerd, in Europa zullen er maar 200 stuks de weg op worden gestuurd. Misschien is een groter aantal niet eens verantwoord! De cijfers zijn indrukwekkend, want een top van 280 km/u en acceleratie van 0 tot 100 in 5,2 seconden kan bij Jaguar zelf alleen maar door de historische XJ220 worden geëvenaard.
 
Maar wat heeft het merk nou werkelijk nog aan de niet te versmaden XKR weten te verbeteren? Een beetje fijntuning kan natuurlijk nooit kwaad. De volledige wielophanging is herzien met andere veren, dempers, stabilisatorstang alsmede nieuwe software voor de actieve aansturing van de schokdempers.
 
En wie extra geld uitgeeft, wil dat ook altijd aan de buitenwereld laten zien. Geen probleem, zeggen ze bij Jaguar, je krijgt gewoon een achterspoiler, bumper met diffuser, specifieke 20 inch Vortex wielen en wat andere roosters in de grille. De uitlaat, de afstemming van de automaat, alles is nog eens extra onder de loep genomen.
 
En wie een top-Jaguar wil, wil ook een top-uitrusting. Daar draaien ze bij het merk de handen niet voor om: een Bowers & Wilkins 525 Watt geluidsinstallatie met speciaal voor de auto ontwikkelde luidsprekers, zacht leer met dubbele stiknaden, piano-zwart fineer en natuurlijk alles wat al op een XKR zit.
 
‘Dan zou ik ‘m graag in het rood willen’. Jammer, dan moet je maar een ‘gewone’ XKR nemen. De ‘S’ is er alleen in zwart.
Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie