Het lijkt erop dat James Bond zijn eeuwige Aston Martin gaat inruilen voor een Bentley. Misschien dat al die DB5’en en DBS’en na jaren gaan vervelen, want in het nieuwste verhaal – Devil May Care – stuurt schrijver Sebastien Faulks de superspion naar de Bentley-dealer.
 
Dat lijkt in eerste instantie een eerbetoon aan de vijftigste verjaardag aan het geesteskind van Ian Fleming, want in de vroegste verhalen reed Bond al in een Bentley. Hoewel de schrijver zich in nevelen hult over de plot van de nieuwste titel, is wel bekend dat het verhaal zich afspeelt in 1967, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. Ook wordt alvast verklapt dat de Bentley van Bond precies dezelfde kleur grijs heeft als de Bentley cabrio die 007 in het boek – dus niet de film – Casino Royale tot zijn beschikking heeft.
 
Dan moeten we alleen nog zien te raden wat voor Bentley er precies van stal wordt gehaald voor het nieuwste boek. Misschien wordt dat wel een Bentley T uit 1967. En laat onze eigen James May nu precies zo’n auto hebben, al is dat dan een wat jonger exemplaar. Altijd al gezegd dat de goede man smaak had.

Reacties

Meer van TopGear