Vóór 30 oktober 2022 had je waarschijnlijk nog nooit gehoord van Ross Chastain. Op die dag werd de NASCAR-coureur wereldberoemd. In de laatste ronde van de race in Martinsville plantte Chastain zijn auto tegen de muur, hield het gaspedaal naar beneden, haalde in één keer vijf auto’s in en plaatste zich zo voor de play-offs. Zowel zijn teamleden als zijn concurrenten vonden het geweldig. Helaas zal het bij die ene keer blijven.

De wedstrijdleiding van de NASCAR geeft aan dat het niet meer toegestaan is om een wallride te doen. Gek genoeg verandert er niets aan de regels. De coureurs worden er alleen op gewezen dat als ze een wallride doen, ze regel 10.5.2.6.A. overtreden. We kunnen voorstellen dat je het NASCAR-regelboek niet uit je hoofd kent, dus hier is de beschrijving van die regel.

De straf voor de wallride in NASCAR

‘Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor NASCAR en NEM [NASCAR Event Management]. Alle overtredingen die de veiligheid van een evenement in gevaar brengen of anderszins een risico vormen voor de veiligheid van deelnemers, officials, toeschouwers of anderen, worden met de hoogste mate van ernst behandeld.’ Gesnopen? Nee, wij ook niet.

Ter verduidelijking geeft de vice-voorzitter van de NASCAR, Elton Sawyer, uitleg: ‘We gaan straffen uitdelen wanneer het zich nog eens voordoet in de toekomst. Het komt dan neer op een ronde- of tijdstraf aan het einde van de race. De actie in Martinsville zou dus goed zijn voor een straf.’

Wat vinden jullie? Moet je voor dit racegame-trucje worden bestraft? Omdat het zo mooi was, kijken we hieronder nog eens naar de actie van Chastain.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear